Με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κρίθηκε ένοχος ένας 38χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για αποπλάνηση ανηλίκου και συγκεκριμένα της 13χρονης κόρης της ημεδαπής συντρόφου και συγκατηγορούμενης του που κρίθηκε ένοχη συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον πρώτο και ποινή κάθειρξης 5 ετών στην δεύτερη με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Στην δίκη, όπως έγραψε η εφημερίδα «δημοκρατική» επικράτησαν τραγελαφικές καταστάσεις. Με την έναρξη της διαδικασίας ο πατέρας της ανήλικης διά της συνηγόρου του, δικηγόρου του, δήλωσε την παράστασή του προς υποστήριξη της κατηγορίας και αμέσως μετά ξεκίνησε η δίκη με την κατάθεση του ίδιου ως μάρτυρα κατηγορίας.

Πλην όμως η κατάθεση του εξελίχθηκε σε κατάθεση υπεράσπισης της πρώην συζύγου του και του κυρίου κατηγορούμενου συζύγου της, αφού κατέστησε σαφές ότι η κόρη τους “σκαρφίστηκε” τα όσα κατήγγειλε για τον βιασμό για να έχει ελευθερία κινήσεων και να είναι με τον ενήλικο σύντροφό της, ενώ προέκυψε ότι το ίδιο έχει πράξει πρόσφατα και στον ίδιο!!

Με το που άρχισε να την πιέζει και να περιορίζει τις ελευθερίες της η ανήλικη απέστειλε μήνυμα στον ενήλικο σύντροφό της μέσω του facebook, με το οποίο κατήγγειλε πλέον τον πατέρα της για βιασμό τον Οκτώβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022 οι νέες καταγγελίες τους έφτασαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Οι τρεις μάρτυρες που ακολούθησαν ουσιαστικά δεν εισέφεραν κάτι καινούργιο στην πορεία της υπόθεσης ενώ η αγόρευση της Εισαγγελέως ήταν «καταπέλτης» κατά των δύο κατηγορούμενων και για τις αντιφάσεις που υπήρξαν στις καταθέσεις ως και για το ότι ο πρώτος έκανε χρήση χασίς παρουσία της ανήλικης.

Όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «δημοκρατική», την 29η Απριλίου 2021 η ανήλικη εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Καλυμνίων και κατήγγειλε, παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι ο σύντροφος της μητέρας της ασελγούσε περίπου επί τριετία σε βάρος της και ότι η μητέρα της τελούσε σε γνώση αυτού του γεγονότος και δεν τον εμπόδιζε, ως είχε υποχρέωση εκ του νόμου, να συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, οι γονείς της ανήλικης ήλθαν σε διάσταση το έτος 2019, ενώ η μητέρα της, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον πρώτο κατηγορούμενο.

Η ανήλικη διέμενε από τον Απρίλιο του έτους 2019 μαζί με τη μητέρα της, τα δύο αδέλφια της και τον σύντροφο της, πρώτο κατηγορούμενο.

Ο πατέρας της ανήλικης συμβιούσε με νέα του σύντροφο σε άλλη οικία, και δεν είχε γνώση της καθημερινότητας της θυγατέρας του, καθόσον τυγχάνει ναυτικός.

την οικία στην οποία διέμεναν οι κατηγορούμενοι, η παθούσα και τα δύο μικρότερα αδέρφια της, διατηρούσε δικό της υπνοδωμάτιο.

Όπως είχε καταγγελθεί όταν οι κατηγορούμενοι, με την παθούσα και τους αδελφούς της μετοίκησαν σε κοινή στέγη κι ενώ η ανήλικη ήταν μόνη στο δωμάτιό της, νυχτερινές ώρες, ο πρώτος κατηγορούμενος εισήλθε εντός και ασέλγησε εις βάρος της.

Οι πράξεις του αυτές, όπως είχε καταγγελθεί αρχικώς, εξακολούθησαν κλιμακούμενες αρκετές νύχτες έκτοτε και σχεδόν καθημερινά, όταν δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις και διέμενε στην κοινή τους οικία, την βίαζε.

Η ανήλικη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον πατέρα της, τη συμπεριφορά του πρώτου κατηγορουμένου, δύο χρόνια πριν τον εγκαλέσει. Μετά την ως άνω αναφορά ο πατέρας της θορυβημένος συνομίλησε με τη μητέρα της, σχετικά με τα όσα του εμπιστεύθηκε η ανήλικη θυγατέρα τους, πλην όμως η κατηγορουμένη/ μητέρα της τα διέψευσε.

Περαιτέρω, η μητέρα της έχοντας αρχικώς κάποιες αμφιβολίες, μία νύχτα που ο πρώτος κατηγορούμενος, δεν ευρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο τους, τον ακολούθησε στο δωμάτιο της θυγατέρας της, όπου και τον είδε χωρίς ενδύματα από τη μέση του σώματος του και κάτω, διακόπτοντας τον κατ’ αυτό τον τρόπο, πριν ασελγήσει στην ανήλικη ερχόμενη σε σφοδρή αντιπαράθεση μαζί του.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, παρά τη δυσπιστία της αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ανήλικης θυγατέρας της, εφέρετο κατά τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας, να τοποθέτησε σύρτη στην πόρτα του δωματίου της, ώστε να εμποδίσει τυχόν παράνομη συμπεριφορά του πρώτου κατηγορουμένου σε βάρος της. Πλην όμως, κατά τους ισχυρισμούς της ανήλικης, οι πράξεις του πρώτου κατηγορουμένου συνεχίστηκαν και μετά την τοποθέτηση του σύρτη, αφού ο κατηγορούμενος έσπασε την πόρτα του δωματίου της μετά από καυγά.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι απέδωσαν την έγκληση της ανήλικης στην επίμονη άρνησή τους να δεχθούν την ερωτική σχέση της με έναν 19χρονο και στο ό,τι ήθελε να παραμένει συχνά εκτός σπιτιού με παρέες που δεν ενέκριναν.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος Πειραιά κ Ευάγγελος Μπαταγιάννης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr