Απίστευτο γεγονός σε σχολείο στο Γέρακα.

αθητής γυμνασίου εντοπίστηκε να έχει πάνω του αεροβόλο όπλο, για να προστατευθεί, όπως δήλωσε, από το bullying που του ασκούσαν συστηματικά μεγαλύτερα παιδιά.

Την απίστευτη ιστορία έφερε στο φως η ΕΡΤ, και σύμφωνα με όσα δήλωσαν και οι συμμαθητές του, ο ανήλικος δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου, ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν.

Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους, οι οποίοι κυριολεκτικά τρομοκρατήθηκαν από το γεγονός, το παιδί είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος.

Όπως ανέφερε γονέας: «Αν χθες το παιδάκι αυτό χθες την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε, εγώ σαν μάνα τι θα έκανε το σχολείο, τι θα είχε να μου πει . Στη 1:35, αφού σχόλασαν τα παιδιά, πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας τα παιδιά σας στο σχολείο. Ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα. Τι είχε γίνει; Ποια ενημέρωση είχανε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο περιστατικό;»

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα εντόπισε το αεροβόλο όπλο στον χώρο του. Σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σχολείο.

Όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού είχαν ενημερώσει το σχολείο για τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν. 'Ομως το σχολείο δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν και το παιδί ένιωσε ότι έπρεπε να προστατευτεί μόνο του και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που πήρε κρυφά το αεροβόλο όπλο στο σχολείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και άλλων γονιών, πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.