Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Μπαμ”, αναφορικά με τους διαδοχικούς θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, πηγή από ιατροδικαστικούς κύκλους, αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια, πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας, εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Για τον θάνατο της Μαλένας, οι ιατροδικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι παρουσίασε τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με επακόλουθο την ασφυξία και το θάνατο.

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευματικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα – πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με το αίμα δείχνουν ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο του τυπικού ασφυκτικού θανάτου μέσω κάποιου φαρμάκου ή δηλητηρίου».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάσει όλων των στοιχείων δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια, πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας, εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη», αναφέρει το δημοσίευμα.

iv class="td-g-rec td-g-rec-id-content_inline td_uid_53_6240a5393ce3d_rand td_block_template_1 ">