Oι συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, πρόκειται πλέον να διερευνηθούν εξονυχιστικά, εφόσον σε βάρος της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου,  εκκρεμεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη γυναίκα φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς που την εξετάζουν να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο τεστ εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ για παράδειγμα, όχι όμως στην Ελλάδα και μια τέτοια προοπτική φαντάζει όπως όλα δείχνουν, μάλλον απίθανη να υλοποιηθεί.

Στο «μικροσκόπιο» του Ανθρωποκτονιών οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

strong>

ην ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών άνοιξε νέο κύκλο ερευνών για το θρίλερ της Πάτρας, έχοντας στο επίκεντρο το ερώτημα «πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα». Πλέον, στην υπόθεση μπορούν να γίνουν περισσότεροι χειρισμοί, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει ήδη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, η στρατηγική η οποία θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για το 9χρονο παιδί. Ήδη έχουν φτιάξει κατάλογο με το ποιες καταθέσεις πρέπει να λάβουν. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα γίνουν ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτή τη φορά λόγω του ότι στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά σε σχέση με πριν. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, καθώς δεν υπήρχε κατηγορούμενος. Πλέον μπορούν να ανοίξουν το κινητό -εξ ου και οι έρευνες στο σπίτι της στην Πάτρα- και να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχει κάνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε.

Παράλληλα, θα ζητήσουν από την ανακρίτρια το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν κατά πόσο μπορεί να γίνει τοξικολογική έρευνα, αλλά θα το επιχειρήσουν.