Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ενημερώνουν αυτή τη στιγμή τους πολίτες αναφορικά με τον προγραμματισμό της τέταρτης δόσης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέταρτη δόση θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες άνω των 60 ετών, τα άτομα δηλαδή που έχουν περισσότερες πιθανότητες νόσησης, καθώς και ευπαθείς ομάδες αλλά και νοσηλευόμενοι σε κλειστές δομές (π.χ. γηροκομεία).

Κατά τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσπευση.

Όπως φαίνεται, οι αποφάσεις επισπεύδονται, καθώς οι μεταλλάξεις επιμένουν, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει υψηλός, ενώ ο δρόμος για την τέταρτη δόση έχει ανοίξει και σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι και ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά υποστήριξε πρόσφατα ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους. "Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή, αλλά έναντι της νοσηλείας και του θανάτου. Δεν είναι όμως τόσο καλή έναντι της μόλυνσης", είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός

?δη χώρες όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, παρά την ομολογία τους ότι τα στοιχεία τα επιστημονικά δεν είναι επαρκή, έχουν τοποθετηθεί θετικά για τον εμβολιασμό, ενώ η Σκωτία θα είναι η πρώτη που έχει αναγγείλει τη χορήγηση της 4ης δόσης ή της 2ης επαναληπτικής μέσα στον επόμενο μήνα" είπε προ ημερών η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία προτείνει τον εμβολιασμό άνω των 80 ετών, η Γερμανία άνω των 70 και η Αγγλία άνω των 75 ετών.

iv id="adman-UID0" class="">

iv id="adman-inpage-video-UID0" class="akamai-video video-js vjs-inpage-skin vjs-controls-disabled vjs-has-started vjs-user-inactive vjs-paused vjs-ended">

iv class="vjs-control-bar">

iv class="vjs-mute-control vjs-control" tabindex="0" role="button" aria-live="polite">

iv>