Αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στους δρόμους τους Λεκανοπεδίου Αττικής η απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου

Μεταξύ άλλων δεν θα ισχύει για αύριο το μέτρο του δακτυλίου λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην άρση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απόφαση πάρθηκε λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Στρατηγικό μηχανισμό» συνεργασίας για οικονομία και άμυνα εγκαινίασαν ΗΠΑ και Τουρκία

Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας τους Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δεν θα ισχύσει για αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», λέει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

«Χειρόφρενο» σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ

πενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις στην Αττική θα διεξάγονται με δυσκολία καθώς πέρα από τους δρόμους που θα είναι κλειστοί λόγω των συγκεντρώσεων , οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ενώ οι συνάδελφοι τους στον ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάση εργασίας γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για όλο το 24ωρο της Τετάρτης οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ θα είναι ακινητοποιημένοι ενώ στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 – 10:00 π.μ. (έξοδος λεωφορείων από αμαξοστάσια από τις 8:30 π.μ.) ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Επιπλέον, δεμένα θα μείνουν στα λιμάνια όλης της χώρας τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιπλέον, συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία.

Οι συγκεντρώσεις, τα καλέσματα και τα αιτήματα

το πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 - 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει

trong>συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» και συμπληρώνει «Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτικη».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ

ο Σωματείο Εργαζομένων κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 του Απρίλη 2022. Μέσα από ανακοίνωση εξηγεί τα αιτήματα που λαμβάνει μέρος στην απεργία:

«Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες ένα τσουνάμι ακρίβειας σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού «ροκανίζει» το ήδη «ψαλιδισμένο» εισόδημα των εργαζόμενων και οδηγεί σε απόγνωση τους χαμηλόμισθους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που εμφανίστηκαν από τις αρχές του Φθινοπώρου, δεν ήταν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, όπως μας διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Όπως αποδείχτηκε οι αυξημένες τιμές στους λογαριασμούς του ρεύματος και των καυσίμων ήρθαν και θα μείνουν συμπαρασύροντας σε αυτή την αλματώδη άνοδο και βασικά είδη διατροφής, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αφαίμαξη του διαθέσιμου λαϊκού εισοδήματος.

Οι περίφημες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες ότι η αγορά μπορεί να ρυθμίζει τις τιμές, αποδείχτηκαν όνειρα θερινής νυκτός….. Η πραγματικότητα αποδεικνύει, καθημερινά, ότι η αγορά χρειάζεται να ρυθμίζεται με κρατική παρέμβαση, που θα προστατεύει το λαϊκό εισόδημα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση επιλέγει να παραμένει θεατής αφήνοντας ασύδοτη την δράση κερδοσκόπων, που θησαυρίζουν σε βάρος του λαού. Δεν λαμβάνει ούτε τα ελάχιστα μέτρα που θα προστάτευαν τον κόσμο από τα κύματα ακρίβειας. Αντίθετα, εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβερνητική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης της δημόσιας περιουσίας και οι συνέπειές της, έχουν αρχίσει να φαίνονται, ξεκάθαρα, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Πριν καλά -καλά ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση ήρθε η αλματώδης αύξηση των λογαριασμών…. Ακολουθούν τα παραδείγματα του ΕΣΥ, του ΕΦΚΑ και μιας σειράς άλλων Υπηρεσιών του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα….

Αυτή η πολιτική δεν επιδέχεται διορθώσεις. Όλοι μαζί πρέπει να τους σταματήσουμε. Όλοι μαζί πρέπει να τραβήξουμε γραμμή τέλους στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία!

Στον χώρο μας, τις Σταθερές Συγκοινωνίες, πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από τα Συνδικάτα και να δώσουμε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση των Δημοσίων Συγκοινωνιών και την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ήδη, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Διοίκησης, που στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερης πολιτικής, κατατείνουν στο «ψαλίδισμα» των μισθολογικών αποδοχών μας. Αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τα Σωματεία! Δεν δεχόμαστε να γίνουμε πεδίο εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων ασκήσεων.

Καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις και θα παλέψουμε, όλοι μαζί, για να γίνουν αποδεκτές και να εξασφαλιστεί μια καλύτερη μέρα για όλους!

Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6 Απρίλη και διεκδικούμε:

Υπογραφή Επ. Συλλογικής Σύμβασης ΕργασίαςΕνίσχυση των Δημοσίων ΣυγκοινωνιώνΆμεσα μέτρα για την αποτροπή της φτωχοποίησης τουπληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας.Άμεση κατάργηση των εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση που επιφέρει ο Νόμος Χατζηδάκη.

Αντιστεκόμαστε- Αντιδρούμε:

Για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των πολιτών.Για να ανατραπεί η βάρβαρη και καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, που συνεδρίασε στις 28 του Φλεβάρη του 2022, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 του Απρίλη 2022, με αιτήματα:

1. Οικονομικά:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με τηναύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

ατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

επάγωμα της διετίας 2016 – 17

φορολόγητο στις 12.000 ευρώ

παναφορά 13ου – 14ου μισθού

ύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινήςεργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Την ίδια ημερομηνία, αποφάσισε 24ωρη απεργία και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ οπότε η Τετάρτη, 6 του Απρίλη του 2022, αποκτά τα χαρακτηριστικά Γενικής Απεργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

την ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται» και συμπληρώνει «Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτικη».

Υγειονομικοί: Απεργία στα νοσοκομεία - Ενάντια στην ακρίβεια και το «νέο ΕΣΥ»

Επιπροσθέτως, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να διαδηλώσουν ενάντια στην «ακρίβεια και τη φοροληστεία, στα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Παλεύουμε για τη ζωή, όχι για το θάνατο». Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί, επίσης, αυξήσεις στους μισθούς.

«Με υπερηφάνεια ο υπουργός Υγείας τώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο, εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Είναι πραγματικά ντροπή ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής τρία χρόνια να χειρουργηθούν, με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το 30% των εξόδων της επέμβασης και την αμοιβή του γιατρού! Χειρότερα και από τον ιδιωτικό τομέα. Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών» τονίζει από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, επίσης, να αρθεί η αναστολή εργασίας για τους περίπου 4.000 υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και καταγγέλλει την επικείμενη επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία, για τις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τονίζοντας ότι το σχετικό πόρισμα της «Επιτροπής Μπεχράκη», «βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας».