Στην Ευελπίδων μετέβη πριν από λίγα λεπτά ο Μάνος Δασκαλάκης, λίγες ώρες μετά τη μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και να στηρίξει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που βαραίνει την εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο κ. Δασκαλάκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και χωρίς καμία πρόθεση να κρυφτεί, βάδισε αποφασιστικά προς την είσοδο του κτηρίου και  θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να μιλήσει για την ζωή του με την εν διαστάσει σύζυγο του και τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Η μαρτυρία του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς ενδεχομένως οι αναφορές του στις λεπτομέρειες της κοινής τους ζωής συμπληρώσουν κομμάτια που λείπουν από το πάζλ της πολύκροτης υπόθεσης.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι πως στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν άφησε καμία υπόνοια σε βάρος του και ότι εκείνος, αν και δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί κάποια «ύποπτη» κίνηση της γυναίκας του, ζητεί να μάθει την αλήθεια ξεκαθαρίζοντας πως πρόθεση του είναι να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Πρόκειται για μια κίνηση που τον φέρνει απέναντι της.