Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, που έγιναν το 2014 στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ο αστυνομικός συντάκτης των "Νέων" και του "Βήματος", Βασίλης Λαμπρόπουλος, έκανε λόγο στην εκπομπή "LIVE NEWS" του Mega για δύο περιστατικά κακοποίησης της 9χρονης.

Όπως ανέφερε αρχικά, η Τζωρτζίνα πηγαίνει με τους γονείς της τον Ιανουάριο του 2014 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, με αναφορές ότι κάποιοι στενοί συγγενείς τους από την πλευρά του Μάνου, όπως ανέφερε μάλιστα και η μητέρα της 33χρονης, πείραξαν το παιδί και του έκαναν μελανιές.

Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα είναι μωρό ακόμα. Από το νοσοκομείο δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού από μία κυρία, η οποία φαίνεται να ήταν μία προδομένη και εξαπατημένη φίλη του Μάνου Δασκαλάκη. Ο Μάνος Δασκαλάκης εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έχουν ένα παιδί 10 μηνών, τη Τζωρτζίνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η εν λόγω κυρία που προέβη στην καταγγελία δεν είναι φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά είναι μία στενή συγγενής, της οποίας της καταλογίζονται οι μελανιές του παιδιού. Η κοινωνική λειτουργός πηγαίνει τον Οκτώβριο του 2014, μήνες αργότερα, ωστόσο τα στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε οι μελανιές ούτε τίποτα.

"Προ μερικών μηνών, ένας εκ των κοινωνικών λειτουργών έχει κατηγορηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ από τον Δήμο της Πάτρας, με στέρηση μισθού αρκετών μισθών, κατέθεσαν σε βάρος του 18 μάρτυρες, υπάρχει πόρισμα 29 σελίδων, που έχει 141 έγγραφα και έχει καταδικαστεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων καθώς και συνεχή αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά", είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατήγγειλε με παρέμβασή της, πως η άτυχη Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί σε βρεφική ηλικία δύο φορές από συγγενικό πρόσωπο που πάντως δεν θέλησε να κατονομάσει.

Για την ώρα το Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα τηρεί σιγή ιχθύος. Με τους υπεύθυνους να ψάχνουν από το πρωί στα αρχεία για να δώσουν εξηγήσεις, αρχικά στους αστυνομικούς που ασχολούνται συνολικά με την υπόθεση.

Όσα δήλωσε η κοινωνική λειτουργός: "Έχουν περάσει οκτώ χρόνια, αλλά προκύπτει ότι εγώ είχα πάει για τον έλεγχο της καταγγελίας κακοποίησης της Τζωρτζίνας. Δεν το θυμάμαι μέσα σε τόσα περιστατικά και σε τόσες υποθέσεις. Δυστυχώς δεν έχω την έκθεση που είχα συντάξει τότε να την διαβάσω, δεν έχω κρατήσει το αρχείο αυτό. Αυτά που είδα, αυτά κατέγραψα, και τα έστειλα στην Εισαγγελέα Ανηλίκων. Η διαδικασία έχει ως εξής: γίνεται μία καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού τη στέλνει στην εισαγγελία ανηλίκων και ο εισαγγελέας ανηλίκων την στέλνει στην ομάδα προστασίας ανηλίκων, την κάθε περίπτωση την χρεώνεται μία κοινωνική λειτουργός η οποία πάει στο σπίτι χωρίς ραντεβού".