Την εκτίμηση ότι τόσο ο θάνατος της Μαλένας, όσο και της Ίριδας αποτελούν ανθρωποκτονίες εξέφρασε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου. Ειδικά για το πανάκι του βρέφους, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι το υγρό που έχει εντοπιστεί υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα.

Όπως δήλωσε στο Mega ο κ. Αλεξάνδρου, το υγρό που έχει εντοπιστεί στο πανάκι του βρέφους υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα που συνδέεται με την αναπνευστική λειτουργία και θα μπορούσε να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στην περίπτωση της Ίριδας και της Μαλένας υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στοιχεία «δείχνουν» ανθρωποκτονίες.

Ειδικά για το ζήτημα της χορήγησης κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και το ενδεχόμενο «ιατρικής αμέλειας», την οποία επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο ο κ. Αλεξάνδρου επί της ουσίας απέρριψε το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας την ποσότητα της ουσίας, το γεγονός ότι μια τέτοια ποσότητα θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί σε κοντινή χρονική περίοδο με τον θάνατο του παιδιού και πως θα έπρεπε να συνδέεται με κάποιου είδους ενέργεια που σχετίζεται με την ουσία, όπως για λόγους αναισθησίας ή μεγάλου πόνου.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», υπογράμμισε για τους θανάτους των δύο κοριτσιών.