Την άρση των μέτρων, από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τους Δελφούς, όπου διεξάγεται το 7ο Οικονομικό Φόρουμ.

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ οι ανεμβολίαστοι δεν θα χρειάζονται αρνητικό rapid test για την εστίαση, για 4- 5 μήνες.

Μετά το πέρας του καλοκαιριού, τα πιο επίσημα χείλη έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι τα μέτρα θα επιστρέψουν, συνεπώς ούτε εξάμηνο δεν θα κρατήσει η χαλάρωση για τους ανεμβολίαστους, που απλά δεν θα χρειάζονται τεστ για να καθίσουν -έτσι κι αλλιώς- στους ανοιχτούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

«Δεν αγνοούμε την πανδημία, αλλά μπαίνουμε σε μια νέα κανονικότητα με άρση των περιορισμών, ωστόσο θα είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο, για εμβολιασμό και για ενίσχυση του ΕΣΥ» υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων

ο φετινό Πάσχα θα το περάσουμε με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, καθώς η ημερομηνία-ορόσημο για τη χαλάρωση είναι η 2η Μαΐου, δηλαδή η ημέρα που μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά.

Συνεπώς, τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την επόμενη εβδομάδα, θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού οι πλήρως εμβολιασμένοι, με τρεις δόσεις, προκειμένου να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης και στο λιανεμπόριο, ενώ όσοι θεωρούνται ακόμα ανεμβολίαστοι, αποκλείονται από τους εσωτερικούς χώρους και χρειάζονται αρνητικό rapid για τα υπόλοιπα.