Την απαθή στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις στιγμές που η 9χρονη Τζωρτζίνα έχανε τη μάχη με τη ζωή, περιέγραψε στην ανακρίτρια ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας και διευθυντής ΜΕΘ στο Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου παρατηρούσε ως θεατής και σαν τρίτο πρόσωπο το τι συνέβαινε στην 9χρονη κόρη της.

Όπως ανέφερε στην ανακρίτρια, η συμπεριφορά της του έβαλε τις υποψίες συνδρόμου Μινχάουζεν, ενώ τόνισε πως και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας.

«Η μητέρα ήταν σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής.

Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας και μου το είπαν» τόνισε στην ανακρίτρια ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναλυτικότερα:

«Εγώ το συζήτησα μαζί της και μου είπε ότι ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα «παγοκολόνα» και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της, έτσι ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει το συναίσθημά της.

Βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει περίπτωση του συνδρόμου Μινχάουζεν.

Με αυτό το σύνδρομο μπορεί μια μητέρα να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο στο παιδί της».

«Με ρωτούσε για άλλα παιδιά, όχι για το παιδί της»

πως περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ηλιάδης, η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρωτούσε για άλλα παιδιά που έβλεπε στις φωτογραφίες στο γραφείο του:

«Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μια από τις συζητήσεις μας στο γραφείο μου, μου έκανε εντύπωση πως αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί, ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα».

Όπως τόνισε σχετικά… «Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που μας ανέφερε η μητέρα.

Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα».

«Με ενημέρωσε για την ανακοπή σαν… απλή πληροφορία»

χετικά με την ημέρα στην οποία η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, ο Ανδρέας Ηλιάδης τόνισε στην ανακρίτρια πως τον ενημέρωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου σαν να έδινε μια απλή πληροφορία για την Τζωρτζίνα:

«Στις 19 Ιανουαρίου την ώρα που γινόταν η ανακοπή της μικρούλας μου τηλεφώνησε η μητέρα και μου είπε ότι η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή και ένιωσα σαν να μου έδινε απλά μια πληροφορία για το παιδί της.

Εγώ έντρομος τη ρώτησα «τι» και της είπα να αφήσει τους γιατρούς να ενεργήσουν.

Στη συνέχεια με πήρε ξανά τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί κατέληξε».

Τέλος, όσον αφορά στα βίντεο που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε πως ήταν σε πολύ γρήγορη κίνηση και είναι αδύνατο να καταλάβει ένας γιατρός αν πρόκειται για επεισόδιο σπασμών:

«Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο, αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται για επεισόδιο σπασμών, γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή».