Ενώ οι έρευνες προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτεται ότι οι δυο γονείς ζήτησαν αποζημίωση για ιατρικό λάθος στην περίπτωση της Μαλένας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλο, όταν «έφυγε» από τη ζωή η Μαλένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν πειστεί με την εξήγηση της ηπατική ανεπάρκειας ως αιτίας θανάτου του κοριτσιού και έτσι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον των ιατροδικαστών και των γιατρών προκειμένου να μάθουν την αλήθεια.

Σύμφωνα με αναφορές ενός δικηγόρου με τον οποίο ήρθε σε επαφή η Ρούλα Πισπιρίγκου – τότε είχε συστηθεί με το επίθετο του συζύγου της – η 33χρονη είχε αναφερθεί σε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή που ζητούσε όχι να μάθει την αλήθεια, αλλά να διεκδικήσει αποζημίωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ελπίς».

Ωστόσο, η τροπή αυτή προκαλεί ερωτηματικά, καθώς το ζεύγος Δασκαλάκη υμνούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αρχικά.