Συνεχίζονται οι μαρτύρων στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, με τις αρχές να καταβάλουν υπέρτατες προσπάθειες για να συγκεντρώσουν ευρήματα, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη των αιτίων των θανάτων των κοριτσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταθέτει σήμερα ο αναισθησιολόγος που είχε επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα, μετά από την προσπάθεια ανάνηψης των 55 λεπτών, που δυστυχώς οδήγησε στην τετραπληγία της μικρής.

Όπως είχε πει ο γιατρός, γνωρίζοντας το ιστορικό της οικογένειας και ότι είχαν χαθεί άλλα δύο παιδιά, έκλαιγε από συγκίνηση όταν κατάφερε να σώσει την Τζωρτζίνα.

«Υπάρχουν πολλά και σοβαρά στοιχεία»

αράλληλα, μια νέα ομάδα ειδικών επανεξετάζει τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 60 καταθέσεις, την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα για τα αίτια των θανάτων.

Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι είναι πολλά τα στοιχεία.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Δίπλα από την ανάδειξη των στοιχείων, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα πάρουν πάνω από 60 καταθέσεις από γιατρούς και από πρόσωπα που εμπλέκονται, θα υπάρχει αξιοποίηση των ιατροδικαστικών ερευνών όλα αυτά θα τεθούν υπόψιν των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών. Μέσα από αυτή την τραγική υπόθεση ας κρατήσουμε κάτι, οι πολίτες να εμπιστεύονται την Αστυνομία. Κανείς δεν γλιτώνει από το νόμο. Όπως και σε αυτήν την πολύ δύσκολη υπόθεση» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες για τη συμπεριφορά της μητέρας μιλούν για έναν άνθρωπο με απόλυτη συνείδηση. Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, είχε πει χαρακτηριστικά ότι του είχε φανεί να έχει το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και του είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ψυχραιμία της μητέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλώσει απολύτως τίποτα. Επίσης, θα καταθέσει στις αρχές και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία από την φυλακή όπου βρίσκεται χαρακτηρίζει άδικη την κράτησή της, ενώ δηλώνει απογοητευμένη από τον σύζυγό της.

Ταυτόχρονα, προτίθεται να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης λέγοντας πως «Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».