Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, έρχεται στο φως ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, της Ίριδας.

Το flamis.gr δημοσιοποίησε το ηχητικό που αφορά την κλήση του εκφωνητή του ΕΚΑΒ στο πλήρωμα του ασθενοφόρου, ώστε να μεταβεί στην οδό Μπιζανίου καθώς όπως ακούγεται, «κυρία αναφέρει έξι μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις».

Στο τέλος του ηχητικού μάλιστα, ο εκφωνητής του ΕΚΑΒ αναφέρει και την ώρα: 11.37.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MC_C9lqAmmc[/embed]

Με γνώμονα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι μέσα σε επτά λεπτά και διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι ήταν παρόντες ο Μάνος Δασκαλάκης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη μητέρα του βρέφους βρισκόταν στην κουζίνα (μαζί με τον σύζυγό της) και έκανε ΚΑΡΠΑ στο άτυχο βρέφος.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, ο Μάνος Δακσαλάκης είπε στους διασώστες: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει στην άκρη και έκλαιγε, την ώρα που η εννιάχρονη Τζωρτζίνα στεκόταν τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη παρακολουθώντας το τι συνέβαινε.

Όταν οι διασώστες διαπίστωσαν πως τα άκρα της Ίριδας ήταν μελανιασμένα και παγωμένα, ο γιατρός ρώτησε: «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» και ο  Μάνος Δασκαλάκης να απαντά: «Τώρα το είδαμε».

Από κει και πέρα, το ΕΚΑΒ ενημέρωσε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων πως έρχεται με το βρέφος για την τελική προσπάθεια ανάνηψης, η οποία δυστυχώς δεν ήταν επιτυχημένη.