Αναστάτωση προκάλεσε η αποκάλυψη του Όθωνα Παπαδόπουλου, συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη όσο εκείνη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη μαρτυρία μιας νοσοκόμας η οποία, όπως είπε, τον κάλεσε και του επιβεβαίωσε ότι είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία στο παιδί και ότι η ίδια θα καταθέσει στην ανακρίτρια.

ύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το περιστατικό συνέβη 7 μήνες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού, ωστόσο, όπως δήλωσε, το γεγονός αυτό «δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ».

Η ανακοίνωση του Ωνασείου

μεση ήταν η απάντηση από την διοίκηση του Ωνασείου με ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».