Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤΕΝΝΑ, αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που επιφέρει στον ΟΑΕΔ και στα προγράμματά του το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά».

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το πώς θα λειτουργεί η απομάκρυνση του ανέργου από τον ΟΑΕΔ όταν του προσφερθεί τρεις φορές εργασία και τις αρνηθεί άπασες.

Όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, «ο άνεργος θα φτιάχνει το βιογραφικό και εργασιακό του προφίλ με τον εργασιακό του σύμβουλο, ο οποίος και θα τον ενημερώνει όταν θα βρίσκεται δουλειά που αντιστοιχεί με τα προσόντα και την προϋπηρεσία του.»

Εφόσον ο εργαζόμενος εμφανιστεί στο ραντεβού με τον εργοδότη και δεν επιλεγεί, παραμένει επιδοτούμενος, όχι όμως αν αρνηθεί τρεις φορές θέσεις που του αρμόζουν, στον προτεινόμενο εργοδότη.

Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να τονιστεί ότι δεν αφορά στους πρώτους 12 μήνες επιδότησης, ενώ όσον αφορά το επίδομα εργασίας που θεσπίζεται και καταβάλλεται στον άνεργο που βρίσκει δουλειά συνεχίζει να είναι το 50% του επιδόματος επί του μισθού του.