Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης ζητούσαν οικονομική αποζημίωση 1,5 εκ. ευρώ για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, που απεβίωσε μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο θάνατος της Μαλένας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστή, όμως οι γιατροί υποστήριζαν πως αυτό ήταν αδύνατο να επιφέρει τον θάνατο και δεν υπέγραψαν πιστοποιητικό θανάτου, μιας και αδυνατούσαν να καταλάβουν πώς ένα υγιέστατο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του ξαφνικά.

Οι γονείς της άτυχης Μαλένας είχαν καταθέσει τότε μήνυση, αμφισβητώντας το πόρισμα, ενώ διατάχθηκε έρευνα.

Η 33χρονη μητέρα μάλιστα ζητούσε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τον θάνατο της Μαλένας και απέδιδε τον θάνατό της σε ιατρικό λάθος του νοσοκομείου.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, το ζεύγος Δασκαλάκης - Πισπιρίγκου ήταν έτοιμοι να καταθέσουν και αγωγή για να διεκδικήσουν αποζημίωση και από το νοσοκομείο, αλλά και από τους γιατρούς.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα επικοινώνησε με δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και είχε συστηθεί με το επίθετο του συζύγου της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ontime, το ποσό που σκέφτονταν να διεκδικήσει η οικογένεια για τον θάνατο της Μαλένας ήταν 1.500.000 ευρώ, αλλά ο δικηγόρος που μελέτησε τον φάκελο, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση, εκτιμώντας πως η αγωγή θα απορριφθεί.