Ολοένα και περισσότερες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τη νέα εξέλιξη που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, να έχει να κάνει με την εκταφή της μικρής Μαλένας.

Το άτυχο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου 2019 και τρεις ημέρες μετά κηδεύτηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας. Ωστόσο, επειδή η οικογένεια δε διέθετε τότε οικογενειακό τάφο η μικρή Μαλένα ενταφιάστηκε σε κενοτάφιο.

Ωστόσο, εξαιτίας της ισχύουσας νομοθεσίας με τη συμπλήρωση 3 ετών από το θάνατό της θα πρέπει η σορός να μετακινηθεί είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο και σε αυτή την περίπτωση, την απόφαση σε λαμβάνει η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού.

Έτσι τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του παιδιού, θα πρέπει να υπάρξει μεταφορά του.

Έτσι “μπλοκάρει” η εκταφή της

ε βάση λοιπόν τα παραπάνω, όπως αναφέρει το MEGA, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον άμεσα. Μάλιστα, η οικογένεια έχει απευθυνθεί στο Δήμο Πατρέων, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το νεκροταφείο, και έχει ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας για περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της 33χρονης, αλλά και την έκταση που έχει λάβει ο θάνατος των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και το τρισάγιο που είχε προγραμματίσει η οικογένεια για την Μαλένα και την Ίριδα (που επίσης βρίσκεται στο ίδιο κενοτάφιο) αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στο κοιμητήριο.