«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές», δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για τις ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι, μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ.

Από τα στοιχεία όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε διαβάσει για την κεταμίνη πολλούς μήνες νωρίτερα. Συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος της Τζωρτζίνας. Πιο αναλυτικά, στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη κεταμίνη. Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Στις 17 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει σε εκδοτικό οίκο για αναισθητικά και εκεί υπάρχουν αναφορές για την κεταμίνη. Σε αυτά τονίζεται πως η χορήγηση κεταμίνης σε μεγάλη δόση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο ενός παιδιού. Η 17η Ιανουαρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκείνη τη μέρα είχε κάνει τη μαγνητική η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και γινόταν λόγος για την αναισθητική ουσία που της είχε δοθεί. Δεν ήταν η κεταμίνη σε εκείνη την περίπτωση.

Όπως τονίζει ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη πελάτισσά του, ήθελε να μάθει ποιες ουσίες είχαν χορηγηθεί στην κόρη της κατά τη διάρκεια της εξέτασης και γι’ αυτό έψαχνε στο διαδίκτυο. Ο κύριος Παπαδόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για ακόμα μία φορά ο κ. Παπαδόπουλος έριξε το βάρος στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού». Όπως είπε η κεταμίνη υπήρχε στα βαλιτσάκια στη ΜΕΘ και μέσα υπήρχαν όπως τόνισε 5 φιαλίδια με 5 ml/mg το καθένα. «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα».

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ στέκεται σε αυτό. Όπως λέει οι διαφημίσεις έρχονται μίνιμουμ, 3-4 μέρες μετά από σχετική αναζήτηση. Αυτό είναι κάτι που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μυαλό τους και πλέον καλούνται να διαπιστώσουν τι άλλο κρύβεται και πρέπει να βρουν.

Το άτυχο κορίτσι σε κάθε περίπτωση πέθανε στις 29 του Γενάρη όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Οι γιατροί είχαν να περάσουν από τον θάλαμο μία ολόκληρη ώρα και ο θάνατος από κεταμίνη επήλθε το αργότερο, 20 λεπτά μετά την χορήγησή της. Λίγο αργότερα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ για ανάκριση.

 

Πηγή: ΕΡΤ

frame class="shortcode_iframe" src="https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2022/tv/aprilios/20220418-papadopoulos.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2022/20220418-papadopoulos.jpg" width="100%" height="580" frameborder="no" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1">