Αντίθετη με όσα επιβάλλει το λειτούργημά του, αλλά και ανθρώπινη υπόσταση, είναι η συμπεριφορά που επέδειξε ιερέας στην Καλλιθέα που εδώ και μερικές εβδομάδες επιτίθεται φραστικά σε τρανς γυναίκα, που επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ιερέας διαπίστωσε πως πρόκειται για μία τρανς γυναίκα. Τότε αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ την έδιωξε, κάνοντάς της χυδαία σχόλια.

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Δείτε την ανάρτηση του Red Umbrella Athens στο facebook:

?Σήμερα Κυριακή και εντός του αυτοφώρου καταθέσαμε μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

?ερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη, έχοντας ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητας φύλου της. Την διώχνει από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της...

ης στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και πολλά αλλά κακοποιητικά και παράνομα που ουδόλως συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά και μας πάνε κοινωνικά πολύ πίσω.

Η σημερινή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή...συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!!