Περισσότερες από 5.000 άγριες δρομάδες καμήλες σκότωσαν ελεύθεροι σκοπευτές από ελικόπτερα στην Αυστραλία.

Αξιωματούχοι της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «πολύ μεγάλες» ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών, αλλά και την χλωρίδα της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, το 2019 ήταν για την Αυστραλία το πιο θερμό και ξηρό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, με αποτέλεσμα όχι μόνο τεράστιες πυρκαγιές, αλλά και λειψυδρία.

Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκεσε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, διευκρίνισε ο Ρίτσαρντ Κινγκ, επικεφαλής μιας περιοχής που διαχειρίζονται οι αυτόχθονες στο βορειοδυτικό άκρο της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ζουν περίπου 2.300 άνθρωποι.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

ς διαχειριστές της περιοχής έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις καμήλες ως βλαπτικό είδος προκειμένου να προστατεύσουμε τα αποθέματα νερού προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, όπως και τη ζωή όλων, περιλαμβανομένων των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και την τοπική χλωρίδα και πανίδα», τόνισε ο Κινγκ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο .

Αναφέρθηκε επίσης ότι αποδυναμωμένες από τις κακουχίες καμήλες συχνά εντοπίζονται παγιδευμένες νεκρές σε πηγάδια, μολύνοντας τα πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό αποθέματα νερού.

«Η ξηρασία που διαρκεί, προκαλεί έντονο στρες στις άγριες δρομάδες», πρόσθεσε.

Οι δρομάδες μεταφέρθηκαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1840 από τους αποίκους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν προϊόντα και αγαθά, πριν από την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου, οπότε και αφέθηκαν ελεύθερες.

Επειδή δεν απειλούνταν από άλλα ζώα, οι καμήλες αναπαράχθηκαν ανεξέλεγκτα, αλλά τώρα οι πληθυσμοί τους κατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο ευάλωτες περιοχές και τη γηγενή χλωρίδα και πανίδα.