Μετά από την ενέργεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητάει τη μετατροπή των κατηγοριών των συλληφθέντων στο Κουκάκι, από πλημμέλημα σε κακούργημα και και τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που άσκησαν πλημελληματικού χαρακτήρα διώξεις, οι δικαστές "περνούν στην αντεπίθεση"

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι δικαστές αποφασίζουν σύμφωνα με το νόμο και το αποδεικτικό υλικό και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πολιτική συγκυρία και την επικαιρότητα.

Μάλιστα, "στρέφουν τα βέλη τους" και προς υπουργούς της Κυβέρνησης οι οποίοι έκαναν αξιολογική κρίση αναφορικά με τις εισαγγελικές εισηγήσεις.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση των δικαστών:

«Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένα τόσο από Υπουργούς της Κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Έφθασε μάλιστα Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία. Τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν ούτε ενεργούν με βάση την πολιτική συγκυρία και τα κελεύσματα της επικαιρότητας.

Η κρίση τους για την υπαγωγή μιας πράξης σε συγκεκριμένη νομοτυπική μορφή αδικήματος είναι κρίση επιστημονική βασισμένη σε πορίσματα της νομικής θεωρίας και της νομολογίας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολύ περισσότερο με όρους συναισθηματικούς και άρα αντιεπιστημονικούς. Καλούνται άλλη μια φορά να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς».