Ακόμα είναι ζωντανός ο αντίκτυπος του σοκ που προκάλεσε η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ανδρών χθες το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη.

Ο δύο άνδρες, οι οποίοι γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους στη «Βοσκοπούλα» στα Βλάχικα της Βάρης, είδαν ξαφνικά τέσσερα άτομα να εισβάλλουν στο κατάστημα και πριν προλάβουν να αντιδράσουν πυροβόλησαν εναντίον τους. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης μια γυναίκα στο πόδι.

Μέλη μαφιόζικης φατρίας τα θύματα

Σύμφωνα πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική της έκδοση της σερβικής εφημερίδας «Novosti», οι δύο άνδρες ανήκαν στη μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», ενώ, σύμφωνα πάλι με τη Novosti, τα θύματα, o Ιγκόρ Ντέντοβιτς και o Στέβαν Σταμάτοβιτς, ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

'Οπως μετέδωσε μάλιστα η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, για τον Ιγκόρ Ντέντοβιτς  εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016.

Η διάσπαση της μαφίας του Κότορ και η εξαφανισμένη κοκαΐνη

«Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρότερες οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης, ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, την «Σκάλιαρι» και την «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

40 νεκροί μέσα σε πέντε χρόνια