"Ανοησία" χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος την πρόσκληση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, ενόσω υπάρχουν ανοιχτές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας .

Aπαντώντας στου δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Βερολίνο στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με την πρόσκληση - επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα:

«Γιατί προσκάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Αθήνα; Το έκανε για να μας προκαλέσει. Ο Μητσοτάκης θέλει να γεφυρωθούν οι διαφορές με την Τουρκία, μου είπε ένας ηγέτης στο Βερολίνο _δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του. "'Ομως, τι είδους γέφυρα είναι αυτή; Από τη μια θέλει να γεφυρώσει το μεταξύ μας χάσμα κι από την άλλη προσκαλεί τον Χαφτάρ;" του απάντησα. Αυτό δεν είναι ανοησία; "Πείτε του πως αυτό είναι λάθος, να το διορθώσει και μετά θα είναι εύκολο για εμάς να συναντηθούμε. Συγνώμη, αλλά υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου, ο κ. Ερντογάν, μεταξύ άλλων, είπε: «αποδεχτήκαμε την διακήρυξη 55 σημείων, που αποτελεί έναν μπούσουλα υπό την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών. Αν η εκεχειρία, που συμφωνήσαμε με τον κ. Πούτιν, διατηρηθεί, τότε η πολιτική διαδικασία θα προχωρήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικοί εκρπόσωποι θα συναντηθούν με τους Σάρατζ και Χαφτάρ μέσα στις επόμενες ημέρες. Το κυριότερο είναι πως ο Χαφτάρ χαλαρώνει την επιθετική του στάση».

Σχολιάζοντας τη στάση Χαφτάρ, είπε πως «είναι σημαντικό ότι δεν είχε υπογράψει τα κείμενα μέχρι τη στιγμή που αποχωρήσαμε από τη διάσκεψη. Όλα είναι στα λόγια και πρέπει να διασφαλιστούν από υπογραφές, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε πολλές προσδοκίες, γιατί είμαστε ένα ισχυρό κράτος».

Αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: