Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει καταγραφεί σε βίντεο την ώρα που χαστουκίζει έναν ανήλικο στο Μενίδι.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο και καταγράφηκε από κλειστή κάμερα ασφαλείας και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και διακρίνονται ξεκάθαρα δυο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που μπαίνουν μπαίνουν σε ένα στενό όπου βρίσκονται οι δύο ανήλικοι.

Όπως φαίνεται καιτο βίντεο, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπά ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο.

Το περιστατικό γνωτοποιήθηκε μετά από καταγγελία εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, o καταγγέλλων εργαζόμενος αναφέρει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση, τρομαγμένο, φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό, ενώ οι «αστυνομικοί  έφυγαν ανενόχλητοι».

Το βίντεο προκάλεσεπολλές αντιδράσεις και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μάλιστα, με απόφαση του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ,έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.