Παγκόσμιο θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ, και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα, εξαιτίας της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με το Associated Press, το ελικόπτερο συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.

πρόκειτο για ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76 και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τα αίτια της πτώσης του.

Εξαιτίας της συντριβής του ελικοπτέρου, εκτός από τον Μπράιαντ, τη ζωή τους έχασαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων, όπως μετέδωσε το NBC, η κόρη του και μια συμπαίκτριά της από την ομάδα μπάσκετ, ένας εκ των γονιών της και ο πιλότος.

«Παλεύουμε να βρούμε λέξεις για να εκφράσουμε το πόσο σοκαρισμένοι είμαστε, αλλά και τη βαθιά μας θλίψη. Προσεύχομαι για ολόκληρη την οικογένεια του Κόμπι αυτή τη στιγμή της ανείπωτης θλίψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Λος Αντζελες, Ερικ Γκαρσέτι.

Για φρικτή είδηση έκανε λόγο και ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1221535503868223488

ενώ οι παίκτες στο Ντένβερ έκλαιγαν με λυγμούς στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

κάμερα μάλιστα έπιασε τον Τάισον Τσάντλερ δακρυσμένο στον πάγκο και να κουνάει το κεφάλι του, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει το τραγικό γεγονός.

https://twitter.com/Rockets_Insider/status/1221535216747130880

Ο Κόμπι Μπράιαντ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια. Εισήλθε στο ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειο (ονόματι Lower Merion High School), και έχει παίξει για τους Lakers ολόκληρη την καριέρα του, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ. Ο Μπράιαντ έχει επιλεχθεί 16 φορές All-Star και 12 φορές στην καλύτερη αμυντική πενταδα.

m>'Ηταν παντρεμένος με την Βανέσα Μπράιαντ, με την οποία απέκτησαν τέσσερις κόρες, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.