Τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να πετάξουν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα εξέφρασε καταθέτοντας, για δεύτερη ημέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας.

Ο μάρτυρας, του οποίου η συμβολή στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι αδιαμφισβήτητη, επικαλέστηκε τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην ερημική περιοχή όπου εντοπίστηκε το θύμα, τον Νοέμβριο του 2018.

«Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να την ρίξει στη θάλασσα», ανέφερε και τόνισε πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη.

«Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν... Τα αντικείμενά της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και, κατά τη γνώμη μου, κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο κ. Ζόβας αναφέρθηκε και στην εικόνα του διαμερίσματος όπου κυριολεκτικά μαρτύρησε η Ελένη.

«Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα. πό την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε...». Συμπλήρωσε δε πως προσωπική του εκτίμηση είναι ότι οι κραυγές της κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «ένα φυσιολογικό άνθρωπο».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη παρακολούθησε μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, σε αντίθεση με τη μητέρα της η οποία επέλεξε να παραμείνει εκτός της δικαστικής αίθουσας μην αντέχοντας να ακούσει τι βίωσε το παιδί της.

Μέσω δε του συνηγόρου της, ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά αίτημα, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι παρακολούθησαν χωρίς καμία αντίδραση τη μαρτυρία του ανθρώπου που, λόγω των χτυπημάτων που έφερε το άψυχο σώμα της άτυχης φοιτήτριας, όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα , υπέθεσε ότι βρισκόταν μπροστά σε εγκληματική πράξη και συνέβαλε καθοριστικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και δολοφονία.

«Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης»

Με αφορμή το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος, ο οποίος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δυο κατηγορούμενους, άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο οι δύο κατηγορούμενοι να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με την υπερασπιστική τους γραμμή.

Η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πριν ο ίδιος απολογηθεί. «Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης» τόνισε ο συνήγορος Θ. Μαντάς.

Αν και αρχικά η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ.

«Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Στην πραγματογνωμοσύνη του αναφέρει ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς... Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας.