Τα χωριά της Κίνας μπαίνουν σε διαδικασία απομόνωσης από τον έξω κόσμο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του δολοφονικού ιού που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Οι συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν τα δραστικά βήματα που λαμβάνουν πολλές μικρές πόλεις. Μια πόλη μάλιστα χτίζει ολόκληρο τοίχο από τούβλα για να σταματήσει τους ξένους που ενδεχομένως μεταφέρουν τη μόλυνση.

Άλλα χωριά και πόλεις έχουν δηλώσει ότι δημιούργησαν σημεία ελέγχου σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης ταξιδιωτών που έχουν πυρετό - ένα από τα συμπτώματα του θανατηφόρου ιού τύπου SARS που έχει ήδη σκοτώσει 106 ανθρώπους στην Κίνα.

Τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί τον ιό, με επιβεβαιωμένα περιστατικά στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, καθώς και τις πολλές από τις χώρες που γειτνιάζουν με την Κίνα.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ήδη λάβει την πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση να απομονώσουν το Χουμπέι - την επαρχία η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης της νόσου, παγιδεύοντας ουσιαστικά εκατομμύρια κατοίκους έως ότου ο ιός κατασταλεί.