Ως μεγάλη, χαρακτήρισε την πιθανότητα κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γαργαλιάνος επισήμανε πως αν και δεν έχουμε απευθείας πτήσεις με την Κίνα,  με την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη είναι πιθανό να μεταφερθεί ο ιός και στην Ελλάδα. Επίσης χαρακτήρισε τον κοροναϊό ιό ως "υψηλής μεταδοτικότητας και ταχύτητας, όπως ακριβώς τον έχει χαρακτηρίσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

"Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε", διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ο κ. Γαργαλιάνος, τονίζοντας πως όλες οι απαραίτητες ιατρικές οδηγίες έχουν εκδοθεί και το προσωπικό που θα είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση του ιού είναι ενήμερο. Ανέφερε επίσης πως εχθές μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας: «Είμαστε σε καλό δρόμο».

Αναφορικά με το ποσοστό θανάτων από τον ιο, το χαρακτήρισε ως χαμηλό καθώς κυμαίνεται σε ποσοστό κάτω από 4%, χαμηλότερα δηλαδή από άλλων ιών.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ συνομίλησε με νοσηλευτές του ΕΚΑΒ οι οποίοι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν κρούσματα του ιου και οι οποίοι έχουν ήδη εφοδιαστεί με ειδικές στολές. Σύμφωνα με όσα είπαν οι νοσηλευτές, θα φορούν εκτός από την ειδική στολή, γάντια, ειδικά καλύματα στα παπούτσια, γυαλιά και λοιπά προστατευτικά τα οποία είναι όλα "μίας χρήσης" καθώς κανένα σημείο του σώματος δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο.