Για την προετοιμασία του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον κοροναϊό μίλησε ο Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Υπουργός τόνισε πως ολόκληρο το σύστημα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια περιστατικά εμφανιστούν.

Ανέφερε επίσης πως σε κάθε υγειονομική περιφέρεια υπάρχουν 2 νοσοκομεία αναφοράς για τον ιο, έχουν οργανωθεί θάλαμοι απομόνωσης, έχουν προμηθευθεί οι απαραίτητες στολές για το προσωπικό κλπ.

Επίσης, ο κ. Κικίλας είπε πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι πιο επείγον ζήτημα ο ιός της γρίπης παρά ο κοροναϊός. Είπε χαρακτηριστικά πως φέτος εμβολιάστηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες δημιουργώντας ένα "φράγμα" απέναντι στον ιο της γρίπης.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τις ελλείψεις των φαρμάκων που έχουν εμφανιστεί. Χαρακτηριστικότερο από αυτά είναι η απαγόρευση εξαγωγών για τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="el">-Σχεδιασμός για το νέο κοροναϊό

?έτρα για τα φάρμακα

?ύθμιση που περάσαμε ώστε 230.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, πρώην δικαιούχοι ΕΚΑΣ, να απαλλαχθούν από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. #antennanews @NChatzinikolaou

?️https://t.co/bp7012nDO3 pic.twitter.com/pPWgDZMgUK

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) January 29, 2020