Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θεωρεί πως το κίνητρο των προστατευομένων μαρτύρων ήταν τα χρήματα, και κατά την σημερινή του δεύτερη παρουσία στην προανακριτική φέρεται να αναφέρθηκε στην προστατευόμενη μάρτυρα με το ψευδόνυμο «Αικατερίνη Κελέση», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η εισαγγελέας κα Ελένη Τουλουπάκη του έκανε πρόταση να έχει ευνοϊκή μεταχείριση αλλά όχι να είναι προστατευόμενος μάρτυρας.

Σύμφωνα επίσης μεπληροφορίες, κατά την απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή διέψευσε και όσα κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» για τη σχέση Μανιαδάκη - Λοβέρδου.

Αναφορικά με την ταυτότητα του μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» ο διάλογος που είχε με τους βουλευτές της προανακριτικής (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) είναι χαρακτηριστικός:

Κεγκέρογλου: Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελεση;

Φρουζής: κάτι έχω στο μυαλό μου.

Υψηλάντης: Η κυρία Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;

Φρουζής: Δεν ξέρω, πιθανολογώ πάνω από τη βάση.

Μαρκόπουλος: Σε τι ποσοστό είστε;

Φρουζής: (γελώντας για πρώτη φορά στη διαδικασία) Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.

Επιπλέον ο κ. Φρουζής αρνήθηκε όσα του καταλογίζουν στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενώ για την κυρία Κελέση λέει ότι όσα κατέθεσε ήταν όλα ψέμματα. «Το κίνητρο των προστατευόμενων είναι οικονομικό και δεύτερο τους έπιασαν ίσως με τη γίδα στην πλάτη.»

Την ίδια στιγμή, ο Φρουζής απαντώντας σε ερωτήσεις του Βασίλη Κεγκέρογλου αρνήθηκε ότι συναντήθηκε στο σπίτι του Νίκου Χασαπόπουλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ενώ διέψευσε όσα ισχυρίζεται ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» σε ό,τι αφορά τη σχέση Μανιαδάκη - Λοβέρδου. Είπε δε ότι ποτέ δε γνώρισε τους ανθρώπους της επιτροπής τιμολόγησης των φαρμάκων.

Από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία της κατάθεσής του είναι η αποκάλυψή του ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου το οποίο μείωνε τις τιμές των πρωτότυπων φαρμάκων.