Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα του Σαββάτου λόγω προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δημουλά πάσχει από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ άλλες πηγές (ANT1) υποστηρίζουν ότι υπέστη έμφραγμα.

ο δυσάρεστο είναι πάντως ότι η Κική Δημουλά βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της υγείας της.

Η Βασιλική Ράδου, όπως είναι το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου του 1931, με καταγωγή από την Καλαμάτα. Είναι 89 ετών. Συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες ποιήτριες της Ελλάδας, αποτελεί τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ έχει βραβευτεί πολλάκις για το πλούσιο έργο της. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες του κόσμου (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Βουλγαρικά, Γερμανικά, Σουηδικά κ.ά.). Θέματα που κυριαρχούν στα ποιήματά της είναι η απουσία, η φθορά, η απώλεια, η μοναξιά και ο χρόνος.