Λένε πως η πραγματικότητα ορισμένες φορές αντιγράφει τον κινηματογράφο και στην περίπτωση του κορωνοϊού, αυτό είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω

«Contagion»: H ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχει απίστευτα πολλές λεπτομέρειες παρόμοιες με τον κορωνοϊό

Περιγραφή της ταινίας

Μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία. Τελικά, η ανακάλυψη του εμβολίου σταματά την εξάπλωση που άλλαξε για πάντα τον κόσμο».

Η ανατριχιαστικότερη λεπτομέρεια είναι το πως η ταινία αναφέρει ότι ξεκίνησε ο ιός... από μία μολυσμένη ...νυχτερίδα στο Χονγκ Κονγκ! Σημείωση: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε από την Κίνα (το Χονγκ Κονγκ ανήκει στην Κίνα) και από κατανάλωση νυχτερίδας!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

frame src="https://www.youtube.com/embed/QcO8UZ7yao0" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

 

"Outbreak" 1995

pan style="text-decoration: underline;">Περιγραφή της ταινίας

?νας θανατηφόρος ιός αποδεκατίζει τους κατοίκους μιας αμερικανικής κωμόπολης. Κι ενώ ένας στρατιωτικός γιατρός προσπαθεί να βρει εμβόλιο, το Πεντάγωνο αποφασίζει να εξαφανίσει την πόλη από τον χαρτη της γης."

Η ερμηνίες του Ντάστιν Χόφμαν και του Μόργκαν Φρίμαν κάνουν την ταινία ακόμα πιο συγκλονιστική

Δείτε το τρέιλερ