Το τελευταίο διάστημα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα, τα οποία ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι  αρκετή στο να προφυλάξει από τον κορονοϊό ή και οποιονδήποτε άλλο ιό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα απολύμανσης, αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση τόσο των χεριών όσο και των χώρων.

Η έγκριση από τον ΕΟΦ σημαίνει ότι το προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος του ΕΟΦ καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλλουν στον περιορισμό των παραπλανητικών διαφημίσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φιλίππου είπε τα εξής:

«Η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα.