Ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης, ως ακολουθία των χθεσινών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας εξήγγειλε τη επιπλέον στήριξη και των φυσικών προσώπων που πλήττονται από κορονοϊό, πέρα από τη στήριξη προς τις επιχειρήσεις που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Όπως ειπε ο κ. Σταϊκούρας:

"Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση. Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών".

"Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Στηρίζουμε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επεκτείνουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη. Επίσης θα είναι ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων", είπε ο υπουργός.

Ανακοινωσε πως 800 ευρώ επιπλέον θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ακέραιο σε όλους αλλά η καταβολή του μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταγενέστεα χωρίς κυρώσεις και συνέπειες για τις επιχειρήσεις. Διευκρίνισε επίσης ότιτο δώρο Πάσχα, το οποίο έχει καταργηθεί για το δημόσιο τομέα φέτος θα δοθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, λοιπούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία.