Οι ιταλία πλέον βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικής εγρήγορσης και αυτό σημαίνει πως στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορονοϊού μπαίνουν και οι ιταλικές επιχειρήσεις.

Από την παραγωγή μασκών, γαντιών μέχρι την εκτύπωση σε 3D βαλβίδων αναπνευστήρων. Εταιρείες που μέχρι πριν μερικές μέρες είχαν εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, σήμερα είναι στρατευμένες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και των ελλείψεων που αυτός προκαλεί στην Ιταλία.

Η εταιρεία Isinnova παράγει τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Από σήμερα παράγει βαλβίδες αναπνευστήρων.

«Ηλθαν σε επαφή μαζί μας από την εφημερίδα της Μπρέσια, που απηύθυνε SOS εκ μέρους νοσοκομείου της περιοχής μας, ρωτώντας αν είναι δυνατό να εκτυπώσουμε σε 3D βαλβίδες Venturi», δήλωσε μηχανίκός της εταιρείας.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο του Κιάρι και πήραμε το πρωτότυπο της βαλβίδας που φαινόταν αρκετά εύκολο να αναπαραχθεί σε 3D, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν έτσι εξαιτίας του ελάχιστου περιθωρίου σφάλματος που επιτρεπόταν. Εκτυπώσαμε τέσσερα πρωτότυπα και τα πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας είπαν ότι λειτουργούν, ότι τα δοκίμασαν σε ασθενείς με εξαιρετικά αποτελέσματα και μας είπαν "Είναι εξαιρετικές, χρειαζόμαστε άλλες 100"», λέει ο ιταλός μηχανικός.

«Υπό κανονικές συνθήκες, οι χρησιμοποιούμενες βαλβίδες σε ένα νοσοκομείο πρέπει να είναι πιστοποιημένες, πρέπει να περάσουν τεστ. Σε αυτήν την περίπτωση, το νοσοκομείο είχε επειγόντως ανάγκη, και μας είπαν "έχουμε ασθενείς χωρίς οξυγόνο εξαιτίας της έλλειψης βαλβίδων, ό,τι και να φέρετε, θα είναι συν» ανέφερε επίσης ο ίδιος άνθρωπος.

«Δεν είχαμε πια να χορηγήσουμε οξυγόνο στους ασθενείς... οι βαλβίδες των αναπνευστήρων είχαν τελειώσει... αλλά η τρισδιάστατη εκτύπωση μας έσωσε», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Μάουρο Μπορέλι στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Η ίδια εταιρεία, τροποιεί και μάσκες καταδύσεων ώστε να χρησιμοποιούνται στους αναπνευστήρες.

Η εταιρεία Calzedonia (κατασκευή γυναικείων καλτσόν) ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα ατελιέ της κατασκευάζουν από χθες 10.000 μάσκες την ημέρα και ότι ο ρυθμός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.