Σε κάλεσμα προς τους πιστούς να "παρακάμψουν" την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία προχώρησε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είπε κατά τη διάρκεια κυρήγματος: «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια, ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε».

Στη συνέχεια, ως επιχείρημα για την προτροπή του είπε πως οι πιστοί δεν αντέχουν να γιορτάσουν το Πάσχα στο σπίτι τους και χαρακτήρισε την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό καθώς και τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ως «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας».

Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά.

[embed]https://youtu.be/xBeF7VbBndQ[/embed]

«Όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων» είπε επίσης.