Στην πώληση 180 επαγγελματικών ακινήτων ονομαστικής αξίας μεγαλύτερης των 80 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες του επενδυτικού fund ακινήτων "Brook Lane" κατέληξε η τράπεζα Eurobank.

Η πώληση αυτή αποτελεί την πρώτη περίπτωση πώλησης χαρτοφυλακίου «value-add mixed CRE» που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από συστημική τράπεζα και θεωρείται πως δεν θα είναι η τελευταία.

Βασική διαφοροποίηση από τις πρακτικές του εξωτερικού για αντίστοιχα χαρτοφυλάκια είναι πως η συνολική σύσταση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αποτελείται από ακίνητα μικτής επαγγελματικής χρήσης εκ των οποίων, κάποια ήδη αποδίδουν, είναι δηλαδή νοικιασμένα, ενώ σε κάποια αλλά απαιτείται να γίνουν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης. Αυτό σημαίνει πως εκ των πραγμάτων το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο απευθυνόταν σε fund συγκεκριμένου τύπου και εξειδίκευσης.

Ο αποκλειστικός σύμβουλος της Eurobank κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ήταν η εταιρεία Property Solutions Asset Management η οποία είναι εξειδικευμένη στη διαχείριση, στη στρατηγική βέλτιστης αξιοποίησης και στην αποτίμηση τραπεζικών χαρτοφυλακίων ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σημειώθηκε υψηλό ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές αλλά λόγω της ιδιαίτερης φύσης του χαρτοφυλακίου οι τελικοι ενδιαφερόμενοι τα funds τα οποία έχουν εξειδίκευση στο χώρο του Real Estate

-- 728X90 -->

ns class="adsbygoogle"

style="display:block"

data-ad-client="ca-pub-3017244444676909"

data-ad-slot="7115585802"

data-ad-format="auto"

data-full-width-responsive="true">

cript>

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});