Αν υπάρχει ένας Έλληνας αυτή τη στιγμή στον οποίο οι αριθμοί είναι η "δεύτερη γλώσσα του", αυτός είναι ο διακεκριμμένος καθηγητής του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Το πρώτο καθαρό "10άρι" στην ιστορία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ναι, πήρε σε όλα τα μαθήματα 10!) και ο άνθρωπος ο οποίος έλυσε το πρόβλημα της "ισορροπίας Νας", δίνει την δική του, καθαρά μαθηματική προσέγγιση, στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

"Δεκάδες χιλιάδες (σε «καλό» σενάριο) ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες (αν κατέρρεε το σύστημα υγείας) νεκρούς θα θρηνούσε η Ελλάδα, αν η κυβέρνηση δεν είχε προβεί έγκαιρα στην επιβολή αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου και είχε επιλέξει τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης»", είπε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Δασκαλάκης εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στη χώρα μας και τόνισε πως αν δεν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα στο "καλό σενάριο" θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρούς ενώ στο "κακό σενάριο" οι νεκροί θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, αυτό θα συνέβαινε γιατί στην ανοσία αγέλης, αναμένεται να νοσήσει περίπου το 50% του συνολικού πληθυσμού.

«Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδόσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» ανέφερε.