Σάββατο 19 Νοεμβρίου του 1988 έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Ωνάση, η μοναχοκόρη του διάσημου Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση. Εντοπίστηκε νεκρή στην μπανιέρα της πολυτελούς κατοικίας της στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από μία φίλη της, τη Μαρίνα Δοδέρο.

Η νεκροψία έδειξε πως ο θάνατος της προήλθε από καρδιακή προσβολή η οποία προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η σορός της Χριστίνας Ωνάση τάφηκε στο Σκορπιό, το νησί της οικογένειάς της, δίπλα ακριβώς τους τάφους του αδελφού της και του πατέρα της.

Το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος της ακολουθήθηκε από ερωτηματικά αναφορικά με τις συνέπειες αυτού. Αν και το πόρισμα του ιατροδικαστή έγραψε καρδιακή προσβολή ο προσωπικός της ιατρός είπε αργότερα στον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου ότι η καρδιά της Χριστίνας ήταν δυνατή σαν καρδιά Ταύρου.

«Δεν ξέρουμε αν ο θάνατός της είχε τίποτε να κάνει με καρδιά. Οι αργεντινοί γιατροί μίλησαν για πνευμονικό οίδημα. Μα, τα χάπια δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα. Στο μυαλό μου δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι της συνέβη». είπε χαρακτηριστικά.

«Με Κόκα – Κόλα και σοκολατάκια δεν πεθαίνει κανείς. Με βάλιουμ δεν πεθαίνεις, ούτε με καταπραϋντικά χαπάκια. Κοιμάσαι μονάχα». Αυτά είναι τα λόγια του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος, 31 χρόνια μετά δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν το δεύτερο παιδί του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και στη χλιδή και εμαθε να ζει με αυτά. Ο διεθνής τύπος όμως δεν της φέρθηκε ποτέ καλά. Την αποκαλούσε “το ασχημόπαπο που δεν έγινε ποτέ κύκνος!”

Αν και γεννήθηκε μέσα στα πλούτη η παιδική της ηλικία δεν ήταν ευτυχισμένη. Εκείνο που κυρίως τη σημάδεψε και την ακολουθούσε σε όλη της τη ζωή ήταν ο χωρισμός των γονιών της, και τη σημάδεψε σε τέτοιο βαθμό ώστε 20 μόλις ετών παντρεύτηκε έναν άντρα 27 χρόνια μεγαλύτερό της αναζητώντας την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή που είχε η ίδια στερηθεί.

Μετά τον χωρισμό της παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη της γνωστής Ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας ο οποίος ήταν εγγονός του Αλέξανδρου Κορυζή. Όταν χώρισε και από αυτόν παντρεύτηκε το Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ.

Ο τελευταίος της γάμος ήταν αυτός με τον Τιερί Ρουσέλ, γόνο οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων και γνωστό ζεν πρεμιέ της εποχής με τον οποίο και απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθήνα. Χώρισαν λόγω της συστηματικής απιστίας του Τιερί Ρουσέλ, και ειδικά όταν αυτός απέκτησε παιδί με μία από τις ερωμένες του.

Έφυγε από τη ζωή ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί για 5η φορά, με τον Γιώργο Τσολμεκτόγλου, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Αργεντινής.

Η Χριστίνα Ωνάση παρά τα πλούτη της βίωσε τεράστιες οικογενειακές τραγωδίες. Τη δεκαετία του ‘70 και μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, έχασε τον αδερφό της, Αλέξανδρο, σε αεροπορικό δυστύχημα, τη μητέρα της Τίνα Λιβανού από υπερβολική δόση ναρκωτικών και τον πατέρα της Αριστοτέλη Ωνάση.