«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε το φάρμακο για τον κορονοϊό», δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Νίκος Σύψας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας»

«Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο», είπε ο επίσης ο κ. Σύψας μιλώντας στον Σκάϊ.

trong>Αναφορικά δε με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δήλωσε την πεποίθησή του ότι θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ. ξενοδοχεία ή δομές κ.λπ. θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα, όμως, θα είναι πιο στοχευμένα, γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας και οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

«Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων στους οποίους θα γίνει το τεστ, έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι, συνέχισε ο κ. Σύψας, ενώ, αναφορικά με τη χρήση μάσκας τόνισε πως «όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα».