«Η σπουδή της κυβέρνησης να ξαναλλάξει, τρεις μήνες μετά, τους Ποινικούς Κώδικες ήταν για τις μολότοφ;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Open σήμερα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αλλάζει τον ποινικό κώδικα «για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων σε τράπεζες της Ελβετίας και γράφουν οι Financial Times ότι 1,2 δις. θα αποδεσμευτούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ονομαστικά σε ποιους μπορεί να αναφέρεται το άρθρο των Financial Times: «Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχακλάκηδες’ που φορούν γραβάτες και κοστούμια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «μας το ζητούσαν επίμονα και κατά τη διάρκεια της μεταρρύθμισης του Ποινικού Κώδικα και δεν θα προβαίναμε ποτέ σε μια τέτοια ενέργεια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν σε εξέλιξη ποινικές διώξεις για δεκάδες τραπεζικά στελέχη, για υποθέσεις όπως τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων»

Επ' ευκαιρία της σημερινής απόφασης της δικαιοσύνης για τη SIEMENS, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μεγάλη παθογένεια της δικαιοσύνης την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση εκδίκασης όχι μόνο αυτής αλλά πολλών υποθέσεων: «ο κ. Τσουκάτος απηλλάγη λόγω παραγραφής και ποτέ δεν θα μάθουμε πού πήγε το 1 εκατ.».

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Έχω τοποθετηθεί για τον Προκόπη Παυλόπουλο, είναι ένας καλός Πρόεδρος που τίμησε τη χώρα από το αξίωμα του» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.  Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η πρόταση που έχει καταθέσει αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του ΠτΔ είναι «προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού», και ότι «απαράδεκτο» να μπορεί να εκλεγεί  ΠτΔ ακόμα και με 130 ψήφους.

Σκωπτικά μάλιστα ανέφερε: «Δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Για την πορεία του Πολυτεχνείου

Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών μου αντιπάλων, όμως κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα οξύ κλίμα, δεν είχαμε αυτό, αλλά μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας», είπε ο κ. Τσίπρας για τη συμμετοχή του ιδίου στην πορεία του Πολυτεχνείου

Για τα Εξάρχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα «υπαρκτό πρόβλημα» σχετικό όμως με την γκετοποίησης της όλης περιοχής και επέκρινε την κυβέρνηση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή λέγοντας πως με τη στρατηγική που ακολουθεί «θα οξυνθεί και δεν θα λυθεί το πρόβλημα».

«Είναι πολύ φτηνό να επιχειρείται προσπάθεια πολιτικής κερδοσκοπίας πάνω σε τέτοια ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω