Στενεύει ο κλοιός για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές του νόμου Κατσέλη, οι οποίοι καλούνται να περάσουν από διπλό ηλεκτρονικό τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι δικαιούνται την προστασία του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, θα υποχρεωθούν να υποβάλουν αίτηση επαναπροσδιορισμού της δικάσιμης ημερομηνίας.

Μέσω της διαδικασίας αυτής θα κληθούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της αίτησής τους, τα οποία θα ελεγχθούν αυτόματα ως προς την αξιοπιστία τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς δικαιούνται προστασία. Η υποβολή της αίτησης επαναπροσδιορισμού της δικάσιμης ημερομηνίας και επικαιροποίησης των στοιχείων του φακέλου θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα δημιουργηθεί στο προσεχές δίμηνο προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Η πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με το Taxis ώστε να γίνεται και αυτόματα ο έλεγχος επιλεξιμότητας της αίτησης, δηλαδή κατά πόσον ο δικαιούχος εμπίπτει στην προστασία του νόμου Κατσέλη. Στόχος είναι εντός του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα των εκκρεμών αιτήσεων του νόμου και να επισπευστεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων. Οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη υπολογίζεται ότι φθάνουν τις 70.000 περίπου και η επίσπευση της εκδίκασής τους αποτελεί πάγιο αίτημα των τραπεζών, που θεωρούν ότι ο νόμος λειτουργεί ως καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές.

iv id="adman-display-fallback">