Η άγρια δολοφονία μιας έφηβης από τον πατέρα της, λόγω της σχέσης που διατηρούσε με έναν άνδρα, προκάλεσε οργή στο Ιράν.

πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, να προτρέπει τους βουλευτές να προχωρήσουν στην έγκριση ενός νομοσχεδίου που θα αποτρέπει τη βία εναντίον των γυναικών.

Η 14χρονη Ρομίνα Ασφράι έφυγε με το αγόρι της στα μέσα Μαΐου από το σπίτι της στην πόλη Τάλες, σε απόσταση περίπου 321 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το ζευγάρι δεν πρόλαβε να διαφύγει και η Ασράφι που ήταν ανήλικη παραδόθηκε στην οικογένειά της, αφού ο πατέρας της φάνηκε να τη συγχωρεί.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένα ΜΜΕ, το κορίτσι δεν ήθελε να επιστρέψει στο πατρικό της, καθώς φοβόταν για τη ζωή της, όπως είπε στον δικαστή.

Την 21η Μαΐου , ο πατέρας της Ασράφι, ενώ εκείνη κοιμόταν και την αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας ένα δρεπάνι, αναφέρει ο ιστότοπος Gilkhabar.

παιδοκτόντος συνελήφθη και κρατείται.

Αυτό το «έγκλημα τιμής» πρωταγωνίστησε σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων,την εφημερίδα Ebtekar μάλιστα να έχει τίτλο «Σπίτι του πατέρα, σπίτι του κινδύνου».

«Αναμφίβολα, καθήκον μας είναι η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης και η αυστηρή τιμωρία του δράστη αυτού του εγκλήματος», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνηςμ Μαχμούντ Αμπάσι.

«Όμως, η υπόθεση αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι η αρχή ενός μεγάλου και τρομακτικού δρόμου που απαιτεί από εμάς να κάνουμε βήματα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών».

Από την πλευρά του, ο Μασούμε Εμπτεκάρ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής για γυναικείες και τις οικογενειακές υποθέσεις, ζήτησε να αποτελέσει προτεραιότητα ένα νομοσχέδιο που θα εγγυάται την ασφάλεια για τις γυναίκες, το οποίο θα προωθείτο στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, μεταδίδει το IRNA.

Πολλοί Ιρανοί εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονία της 14χρονης.