Μετά από αρκετές μέρες και έντονες αντιδράσεις για μια σειρά αναρτήσεων στα social media της επιτροπής «Ελλάδα 2021», η Γιάννα Αγγελοπούλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με την οποία επιχειρεί να χαράξει νέα πορεία στο έργο της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

«Η Επιτροπή δεν έχει ρόλο, πρόθεση ή βούληση να ξαναγράψει την Ιστορία ή να προκρίνει μια συγκεκριμένη ερμηνεία της Ελληνικής Επανάστασης και της ιστορίας μας συνολικά. Ούτε γράφουμε, ούτε αναθεωρούμε την ιστορία και αυτό θέλω να είναι απολύτως ξεκάθαρο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελοπούλου, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα αναδίπλωσης, αλλά και αλλαγής του πνεύματος με το οποίο λειτουργούσε μέχρι σήμερα η επιτροπή.

Παράλληλα, η πρόεδρος της «Ελλάδα 2021» τόνισε «στο πλαίσιο του ρόλου που μας έχει ανατεθεί από την Πολιτεία, κανένας συνεργάτης ή στέλεχος της Επιτροπής, δεν δικαιούται να λογοκρίνει την άποψη των μελών της Ολομέλειας. Θέλουμε όλοι, και όχι μόνο τα μέλη της Ολομέλειας, να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε έναν πολιτισμένο, δημοκρατικό διάλογο. Άλλωστε βρισκόμαστε στον τόπο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και η διαλογική συζήτηση. Πάντα, φυσικά, με σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στην θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομία. Στην Επιτροπή πιστεύουμε ότι ο διάλογος δεν είναι κίνδυνος, είναι μέσο για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την Επανάσταση».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πέρα από τον τρόπο και τις δράσεις της Επιτροπής από εδώ και πέρα, αναφέρθηκε στην κριτική που έχει ασκηθεί από μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών στο έργο της. «Η όποια κριτική γίνεται στην προσπάθειά μας είναι καλοδεχούμενη» είπε, μεταξύ άλλων.