«Έκλαιγε και παρακαλούσε… Δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε». Αυτό τόνισε στους New York Times ο άνθρωπος που βρέθηκε κοντά στον Τζορτζ Φλόιντ λίγο πριν δολοφονηθεί από τους τέσσερις λευκού αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ο Μόρις Λέστερ Χολ ήταν φίλος του και λίγο πριν το συμβάν βρίσκονταν μαζί στο αυτοκίνητο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των ΝΥΤ μετά τη δολοφονία, ο Χολ έφυγε κατατρομαγμένος από τη Μινεσότα και βρέθηκε στο Χιούστον.

Όπως αναφέρει ο Χολ, μετά τη δολοφονία, έφυγε κατατρομαγμένος από τη Μινεσότα και βρέθηκε στο Χιούστον.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, περιέγραψε τον Floyd ως μέντορά του και είπε ότι είχαν περάσει όλη την ημέρα μαζί μέχρι τη σύλληψη και τη δολοφονία του. «Από την πρώτη στιγμή, με τον πιο ταπεινό τρόπο, προσπαθούσε να δείξει ότι δεν αντιστεκόταν στους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χολ.

«Τον άκουγα να παρακαλάει και να ρωτάει τον αστυνομικό: «Σας παρακαλώ. Για ποιον λόγο γίνεται αυτό;»», πρόσθεσε.

«Φώναζε και καλούσε σε βοήθεια γιατί πέθαινε», συνέχισε ο Χολ. «Θα θυμάμαι πάντα τον φόβο στα μάτια του Φλόιντ γιατί ήταν γενικά ατρόμητος. Αυτό με έχει σημαδέψει να βλέπω έναν τέτοιον άνδρα να κλαίει και τον ίδιο άνδρα στη συνέχεια να πεθαίνει», κατέληξε ο φίλος του Τζόρτζ Φλόιντ.

nbsp;

https://youtu.be/vksEJR9EPQ8?t=260