Είμαστε σίγουροι πως έχεις αναρωτηθεί έστω και μία φορά τι μπορεί να σκέφτεται ο σκύλος σου όταν σε κοιτάει με τα υγρά ματάκια του… η απάντηση όμως μπορεί να μην σου αρέσει, καθώς μπορεί να σου πει πράγματα τα οποία δεν θα σου αρέσουν! Μπορεί να παραδεχθεί πως κάποιες συνήθειες σου τον οδηγούν στη τρέλα!

Ποιες συνήθειες σου οδηγούν τον σκύλο σου στη τρέλα;

Προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί του με προτάσεις

strong>Μπορεί ο σκύλος σου να υπακούει στο «κάτσε» αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξέρει και τι σημαίνει! Έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά καθ αυτό τον τρόπο όταν ακούει αυτόν τον ήχο…. Τώρα όταν εσύ τον κοιτάς και τον μαλώνεις γιατί λέρωσε τη καινούρια μοκέτα, ναι μεν κατεβάζει τα αυτιά και βάζει την ουρά ανάμεσα στα σκέλια αλλά δεν το κάνει γιατί καταλαβαίνει το «θα σε σκοτώσω που λέρωσες την καινούρια μοκέτα… ξέρεις πόσο μου κόστισε;» απλά «διαβάζει» τη γλώσσα του σώματός σου και νιώθει απειλεί! Όταν μιλάς στον σκύλο σου, μιλάς με την καρδιά σου και το σώμα σου….οπότε μην του φωνάζεις ολόκληρες προτάσεις, το πιθανότερο είναι να μπερδευτεί, να γυρίσει στο πλάι το κεφάλι του και να σε κοιτάει σαν να αναρωτιέται «τι λέει τώρα και αυτός!».

Αντιμετωπίζεις τον σκύλο σου σαν να είναι παιδί

σο μικροσκοπικό και να είναι το σκυλί σου δεν είναι παιδί! Δεν μπορείς να το έχεις όλη την ώρα αγκαλιά, να μην το αφήνεις να τρέχει, να λερωθεί και κυρίως να έρθει σ επαφή με άλλα σκυλιά! Αν έχεις αποστειρωμένο το σκυλί σου, κλεισμένο σ ένα σπίτι και δεν του επιτρέπεις να χρησιμοποιήσει τη μύτη του όπως όλα τα σκυλιά θα αρχίσει να μπερδεύει την ταυτότητα του με αποτέλεσμα να τρελαθεί ή να πέσει σε κατάθλιψη.

Συμπεριφέρεσαι λες και είσαι ίσος με τον σκύλο σου

strong>Συγγνώμη που θα στο πούμε τόσο ωμά, αλλά είσαι το αφεντικό του, δεν μπορεί να έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας ο σκύλος! Δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλει ο σκύλος σου, γιατί όταν θα έρθει η ώρα να σε υπακούσει όταν του δώσεις μία εντολή… μάντεψε… θα νιώσει σύγχυση και δεν θα ξέρει πώς να αντιδράσει! Δεν μπορείς να ακούς τις δικές του εντολές και ταυτόχρονα να είσαι και ο αρχηγός της αγέλης!

Είσαι νευρικός και απότομος κοντά τον σκύλο σου

strong>Όταν είσαι νευρικός και απότομος, ο σκύλος σου το διαισθάνεται και είναι και αυτός το ίδιο! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξυπνάνε τα άγρια ένστικτα του σκύλου σου και να μην μπορεί να ακολουθήσει τις εντολές στις οποίες κάποτε υπάκουε!