Λατρεύεται τον τετράποδο φίλο σας, αλλά αγαπάτε εξίσου και την καθαριότητα.

ι εδώ είναι που γίνονται ζόρικα τα πράγματα.

Γιατί το κατοικίδιο σας μερικές φορές είναι απρόσεκτο, άλλες είναι απλώς ζωηρό και άλλες απλώς αδιάθετο. Κι αυτή η εναλλαγή των διαθέσεων του σίγουρα κάνει την καθαριότητα του σπιτιού δύσκολο εγχείρημα.

Γι' αυτό και προσπαθήσαμε να βρούμε τα καλύτερα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τα ατυχήματα και να βελτιώσετε την κατάσταση στο σπίτι, ώστε εσείς και ο αγαπημένο σας φίλος να είστε χαρούμενοι.

Μαγικά πατάκια Ναι, δε λέω, δεν είναι και το απόλυτο διακοσμητικό trend, όμως η χρήση τους, ειδικά στην εξώπορτα και τις μπαλκονόπορτες, θα λύσει πολλά προβλήματα, αφού ελαχιστοποιούν τις λάσπες, τα νερά και τα φυλλαράκια από τον κήπο που φέρνει το κατοικίδιο σας μέσα στο σπίτι. Δεν είναι άσχημη ιδέα να βάλετε κι ένα εκεί που προτιμά να κάθεται ο τετράποδος φίλος σας, όπου σίγουρα όλο και κάποιο ίχνος αφήνει. Είναι πολύ πιο εύκολο να πλύνετε ένα πατάκι παρά ένα ολόκληρο χαλί.

Σουπλά προστασίας 'Ενα πλαστικό σουπλάκάτω από τα μπολ του νερού και του φαγητού του, προστατεύει πάτωμα από ατυχήματα και κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, αφού πλένεται ή και πετιέται όταν γεμίσει λαδιές.

Μαγικά πλαστικά γάντια Τα πλαστικά γάντια είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να αφαιρέσετε τις τρίχες που αφήνει το σκυλάκι ή η γάτα σας στους καναπέδες και τα κλινοσκεπάσματα. Φορέστε το γάντι, περάστε το χέρι σας πάνω από τον καναπέ, τις κουβέρτες ή το σαλόνι του αυτοκινήτου σας και θα δείτε τις τρίχες να κολλούν επάνω του. Είναι πραγματικά θαυματουργή μέθοδος!

Μυρωδάτος αφρός ξυρίσματος  Αν δεν έχετε δοκιμάσει αφρό ξυρίσματος, όχι για να ξυρίσετε το σκύλο σας, αλλά για να αντιμετωπίσετε λεκέδες από εμετό ή ούρα, δεν ξέρετε τι χάνετε! Ψεκάσετε με αφρό το λεκέ, αφήστε τον να δράσει για 1 λεπτό και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Ο λεκές θα εξαφανιστεί, το σπίτι θα μοσχομυρίζει και αυτή η μυρωδιά θα εμποδίσει να κατοικίδιό σας να επαναλάβει την κακή συνήθεια να ουρεί στο πόδι του καναπέ.

Μωρομάντηλα αμέσου δράσεως Για έκτακτες περιπτώσεις και γρήγορο καθάρισμα  κάποιου φρέσκου λεκέ, τα μωρομάντηλα είναι η ιδανική λύση. Χρησιμοποιήστε τα επίσης για να καθαρίσετε τα ποδαράκια του κατοικιδίου σας όταν επιστρέφετε από τη βόλτα σας, αλλά και την περιοχή γύρω από το στόμα του όταν φάει, για παράδειγμα, μακαρόνια με κιμά και γεμίσει σάλτσα.

Καθαριστικό εκτάκτου ανάγκης Βάλτε σε ένα μπουκάλι ένα μέρος νερό, ένα μέρος λευκό ξύδι και 2-3 σταγόνες υγρό πιάτων και έχετέ το σε πρώτη ζήτηση, μαζί με ένα σφουγγαράκι και στεγνό πανί. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, αν ο φίλος σας "ανακουφιστεί"  μέσα στο σπίτι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τοίχους, χαλιά και τα πατώματα, χωρίς κανένα πρόβλημα.