Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκε ο 15χρονος ο οποίος, κατά λάθος, πυροβόλησε και σκότωσε τον φίλο του, επίσης 15 ετών, μέσα στο σπίτι του στον Ευοσμο Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, 56 ετών, βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυνηγετική καραμπίνα, το φονικό όπλο που προκάλεσε το θάνατο του παιδιού, ήταν νομίμως στην κατοχή του 56χρονου.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν από την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο αδικοχαμένος 15χρονος δέχτηκε τα πυρά σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση 2 έως 3 μέτρων, με την πλειοψηφία από τα σκάγια (τα φυσίγγια της καραμπίνας δεν είναι όπως οι σφαίρες, έχουν μέσα μικρές μπίλιες, σκάγια) τον βρήκαν στο πρόσωπο και ειδικά στο στο δεξί μάτι.

Τόσο ο 15χρονος δράστης όσο και πατέρας του αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία

Η εισαγγελέας ζήτησε να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία, πάντως, ο 15χρονος δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο 56χρονος πατέρας του για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανήλικου.



Μιάμιση ώρα προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή 

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον 15χρονο καθώς δεν σταμάτησαν για 1,5 ώρα να κάνουν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως η κατάστασή του ήταν ουσιαστικά μη αντιμετωπίσιμη με τα ανθρώπινα μέτρα. Οι γιατροί, υπηρετώντας το καθήκον τους, κυνηγούσαν ένα θαύμα, ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή...