Ενόχους κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τον κοσμηματοπώλη αλλά και τον μεσίτη που κατηγορούνταν για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας τον.
Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης είναι ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. 
Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Αθώοι οι Αστυνομικοί

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Η αθώωση των Αστυνομικών προκάλεσε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή, τόσο από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου όσο και από την Μάγδα Φύσσα η οποία ήταν παρούσα. Οι ύβρεις που ακούστηκαν προς την Έδρα, έκαναν την πρόεδρο του Δικαστηρίου να ζητήσει να περάσουν όλοι εξώ διαφορετικά να συλληφθούν για διατάραξη της ακροαματικής διαδικασίας.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.